Què és l’avortament?

L’avortament és la interrupció de l’embaràs, es pot produir per causes naturals o per decisió de la dona o persona amb capacitat gestant. L’elecció d’interrompre voluntàriament l’embaràs és un dret de les dones i les persones amb capacitat per gestar reconegut al nostre país. Els serveis públics de salut presten aquest servei de forma gratuïta mitjançant tècniques instrumentals o farmacològiques molt segures.

Un cop presa la decisió, és important conèixer el procediment mèdic i tenir un bon acompanyament emocional durant el procés.

Què diu la llei?

  • Totes les dones o persones amb capacitat gestant majors de 16 anys poden triar avortar lliurement, dins de les primeres 14 setmanes de gestació. (Les setmanes es compten a partir de la data de l’última regla).
  • Per causes mèdiques de la dona o persona amb capacitat gestant o el fetus des de la setmana 14 fins la setmana 22 de gestació.
  • Per causes mèdiques quan es detectin anomalies fetals incompatibles amb la vida, més enllà de la setmana 22 de gestació. (Més info a https://vullavortar.org/)

Si ets menor d’edat:

  • La interrupció voluntària de l’embaràs és possible en els mateixos casos que en les dones majors de d’edat.
  • L’única diferència és que les joves menors de 16 anys heu de disposar de la autorització expressa de la mare, el pare o tutor/a legal per poder interrompre l’embaràs. Si et trobes en aquesta situació i tens dubtes sobre què fer pots recórrer al Centre Jove d’Atenció a les Sexualitats (CJAS), per informar-te de forma més concreta.

On puc obtenir més informació si estic embarassada i decideixo avortar?

Si estàs valorant interrompre l’embaràs i vols tenir més informació, en l’àmbit territorial de Catalunya, pots adreçar-te als serveis gratuïts que trobaràs a continuació, hauries d’adreçar-te com més aviat millor, no cal cita prèvia:

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.