Avortar és legal i gratis?

A l’Estat espanyol, avortar dins de les 14 setmanes de gestació és una opció reconeguda pel marc legal i, per tant, està cobert per la sanitat pública i no implica cap cost econòmic. Si estàs pensant en aquesta opció, pots anar al teu centre sanitari més pròxim, a un servei de planificació familiar o a un servei d’atenció específic per a joves. El personal sanitari et donarà informació sobre la interrupció de l’embaràs, t’explicarà les diferents opcions i resoldrà els dubtes que tinguis.

El primer que pots fer si desitges avortar és demanar visita amb la teva metgessa de capçalera, qui et donarà informació sobre com avortar i et derivarà a una Clínica IVE (Interrupció Voluntària de l’Embaràs) acreditada, on el personal ginecològic revisarà el teu historial mèdic i t’informarà sobre els passos a seguir.

El requisit per a poder avortar per la seguretat social és tenir la targeta sanitària en vigor. Aquest document va associat al servei de salut de la teva comunitat autònoma. Sinó disposes d’aquesta targeta, pots sol·licitar-la al teu centre sanitari més pròxim on t’informaran de la documentació necessària per a tramitar-la.

Els passos a seguir per a interrompre l’embaràs per la Seguretat Social dependran de la teva Comunitat Autònoma i de com gestioni la prestació, però en general el termini total des de la sol·licitud fins a realitzar l’avortament normalment no excedirà dels 7 dies. L’avortament per la Seguretat Social significa que no té cap cost per a tu, és a dir, el cost l’assumeix la Sanitat Pública.

Pots obtenir més informació en aquesta web.

Si ets menor d’edat:

L’única diferència és que les joves menors de 18 anys heu de disposar de l’autorització expressa de la mare, el pare o tutor/a legal per a poder interrompre l’embaràs. Si vols alguns consells sobre com comunicar a la teva família la decisió d’avortar pots consultar aquest enllaç.

Com puc accedir a l’atenció sanitària privada?

Encara que l’avortament per la Seguretat Social es realitza de forma gratuïta, hi ha dones que per diferents raons opten per l’opció privada. Si estàs pensant en aquesta opció, pots acudir directament a una clínica acreditada on podràs concertar una cita per a la interrupció voluntària de l’embaràs. El cost de la intervenció sol rondar els 400€.

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.