Què són els estereotips de gènere?

“T’has de comportar com una senyoreta”. “Ja ets un home”. “Això no ho fan les nenes”. “Allò no és propi d’un noi”. Alguna vegada has sentit aquestes frases? S’han creuat pel teu cap pensaments d’aquest pal? Aleshores ja coneixes els estereotips de gènere.

Els ESTEREOTIPS són clixés sobre el fet de ser noia o noi que tenen a veure amb els comportaments, les actituds i les expectatives que s’esperen d’una persona segons el seu gènere. Els estereotips com el gènere, de natural no tenen gens ni mica. Són construccions culturals que varien d’una societat a una altra i d’una època a l’altra.

Afecten a totes les persones perquè limiten les possibilitats, de dones i homes, de desenvolupar-se individualment a partir de les seves inquietuds, els seus interessos, les seves motivacions i els seus sentiments.

Actuen com falses creences per tractar d’encasellar-nos… no et deixis! 

Vivim en una societat que es caracteritza per ser androcèntrica i patriarcal que situa el que és masculí com a prioritari, com a més important i com a norma generant molta desigualtat.

Quan acabem amb el patriarcat?

Hi ha 2 comentaris

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.