Com es produeix la transmissió del VIH?

Es pot produir la transmissió quan el VIH d’una persona s’introdueix en el torrent sanguini d’una altra. Perquè això passi, s’han de donar les següents circumstàncies:

1. Presència d’un fluid transmissor. Els únics fluids corporals amb aquestes característiques són (de major a menor capacitat transmissora del VIH):

 • Sang
 • Semen
 • Fluxos vaginals
 • Llet materna

* Hi ha altres líquids corporals que poden tenir VIH, però MAI amb una concentració suficient com per ser considerats líquids transmissors. Són, per tant, FLUIDS NO TRANSMISSORS: la saliva, la suor, les llàgrimes, els mocs, l’orina i els excrements.

El líquid preseminal (petita quantitat de líquid que surt sempre abans de l’ejaculació del penis) és un fluid del qual no existeixen suficients proves científiques que permetin incloure’l o excloure’l definitivament de la llista de líquids transmissors. De tota manera, en el cas que tingués capacitat transmissora, aquesta seria extremadament reduïda.

2. Presència d’una porta d’entrada al torrent sanguini per la qual es pugui introduir algun dels FLUIDS TRANSMISSORS del VIH. Aquestes portes d’entrada són:

 • Ferides obertes
 • Mucoses. Les mucoses són parts del cos que no tenen la pell com a element protector. Poden tenir ferides o erosions microscòpiques que són indolores i invisibles, i que poden donar accés al VIH fins al torrent sanguini. Les mucoses que actuen com a portes d’entrada són (de major a menor vulnerabilitat):
  • recte
  • vagina i vulva
  • gland o punta del penis
  • interior de la boca

Contacta amb nosaltres si tens qualsevol consulta sobre VIH/sida: 

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.