Fa mal avortar?

Avortament amb medicaments o avortament mitjançant tècniques farmacològiques:

La majoria de les persones diuen sentir fortes enrampades durant i malestars importants durant un avortament farmacològic. Algunes també tenen nàusees, vòmits o febre lleu. És comú i normal tenir una mica de sagnat fins a dues setmanes després d’un avortament. També és comú que el sagnat variï d’unes poques taques a un sagnat més fort que les teves regles normals.

Es poden utilitzar analgèsics per alleujar les possibles molèsties o el dolor. És recomanable comptar amb algú a casa que sap que duràs a terme un avortament amb medicaments. És poc probable que sorgeixin complicacions però si passessin va bé tenir una persona a prop en el cas que necessitis ajuda.

Avortament mitjançant tècniques instrumentals:

Amb la tècnica instrumental s’utilitza anestèsia local o sedació. Algunes noies expliquen que no han tingut moltes molèsties, però que l’angoixa els pot haver provocat més sensació de dolor. De totes maneres, es poden prendre analgèsics o medicació per a alleugerir l’angoixa o el dolor i, si és necessari, la intervenció es pot fer amb anestèsia general.

És signe d’alarma: un sagnat més abundant que una regla, dolor molt fort, febre de 38°C o més. En aquest cas, convé tornar al centre on t’han practicat la interrupció o anar a l’hospital més pròxim.

Durant les primeres dues o tres setmanes és més recomanable la dutxa que el bany; convé usar compreses en lloc de tampons o copa menstrual i evitar les relacions sexuals amb penetració.

Si avorto, puc tenir problemes per tornar-me a quedar embarassada?

En principi, no ha d’haver-hi cap problema ja que l’avortament és un procés amb molt pocs riscos sempre que es realitzi en centres autoritzats i seguint les indicacions del personal mèdic.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.