Fa mal avortar?

Avortament amb medicaments:

La majoria de les persones diuen sentir fortes enrampades durant i immediatament després d’un avortament. Algunes també tenen nàusees, vòmits o febre lleu. És comú i normal tenir una mica de sagnat fins a dues setmanes després d’un avortament. També és comú que el sagnat variï d’unes poques taques a un sagnat més fort que les teves regles normals.

Es poden utilitzar analgèsics per alleujar les possibles molèsties o el dolor. És recomanable comptar amb algú a casa que sap que duràs a terme un avortament amb medicaments. És poc probable que sorgeixin complicacions però si passessin va bé tenir una persona a prop en el cas que necessitis ajuda.

Avortament quirúrgic:

Amb la tècnica quirúrgica s’utilitza anestèsia local, per tant, no se sent dolor. Algunes noies expliquen que no han tingut moltes molèsties, però que l’angoixa els pot haver provocat més sensació de dolor. De totes maneres, es poden prendre analgèsics o medicació per a alleujar l’angoixa o el dolor i, si és necessari, la intervenció es pot fer amb anestèsia general.

És signe d’alarma: un sagnat més abundant que una regla, dolor molt fort, febre de 38°C o més. En aquest cas convé tornar al centre on t’han practicat la interrupció o anar a l’hospital més pròxim.

Durant les primeres dues o tres setmanes és més recomanable la dutxa que el bany; convé usar compreses en lloc de tampons o copa menstrual i evitar les relacions sexuals amb penetració.

Si avorto, puc tenir problemes per tornar-me a quedar embarassada?

En principi, no ha d’haver-hi cap problema ja que l’avortament és un procés amb molt pocs riscos sempre que es realitzi en centres autoritzats i seguint les indicacions del personal mèdic.

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.