Com evoluciona el VIH dins l’organisme?

Quan una persona adquireix el VIH, el seu sistema de defenses no troba la manera de bloquejar-lo. El VIH es replica (multiplica), reduint els nostres sistema de defenses.

Aquest procés és tan lent que, en una persona que no prengui tractament antiretroviral, durant un període de 3 a 7 anys (aproximadament i depenent de cada cas) és difícil detectar símptomes visibles, ja que el sistema immunitari té prou capacitat per complir la seva funció .

Això vol dir que no hi ha cap senyal o símptoma que pugui identificar que el VIH és present en l’organisme de la persona, ni ella mateixa percep res de diferent. Diem que es tracta d’un període asimptomàtic, en el qual l’única forma de saber si s’ha produït una infecció és a través de la prova de detecció del VIH. (Vegeu la pregunta «En què consisteix la prova del VIH?»)

Durant aquest període en què una persona està infectada pel VIH però no presenta símptomes específics, es considera que la persona és VIH+, seropositiva o que viu amb el VIH.

Passat aquest període, i quan el VIH ha provocat un descens considerable de les seves defenses, la persona és cada vegada més vulnerable davant qualsevol infecció a la qual pugui exposar-se perquè el seu organisme va perdent capacitat immunitària.

Quan el sistema de defenses ja no pot complir amb normalitat la seva funció en l’organisme, la persona que viu amb el VIH desenvolupa la sida.

Una persona és malalta de sida quan, pel fet de no tenir defenses, qualsevol agent patogen que entra al seu organisme li provoca una o més malalties greus. Si alguna d’aquestes malalties afecta algun òrgan vital per al funcionament del cos de la persona, correrà el risc de morir. En qualsevol cas, la persona que desenvolupa la sida es veurà afectada per qualsevol malaltia que s’aprofiti del molt baix nivell de defenses que presenta el seu cos, perquè el VIH les hi haurà disminuïdes.

Contacta amb nosaltres si tens qualsevol consulta sobre VIH/sida: 

http://www.sidastudi.org/es/pregunta

93 268 14 84, l’horari d’atenció és de dilluns a divendres de 10 h a 14 h

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.